over mij

wat voor jou gewoon is, maakt je bijzonder

Wist je dat wat jij heel gewoon vindt aan jezelf, juist het meest bijzondere is aan jou? Jou jou maken? Al die gewone dagelijkse dingen, dingen waar je waarschijnlijk niet of nauwelijks bij stilstaat, waar je je misschien niet eens bewust van bent, maken jou uniek. Wat je doet, wat je leuk vindt, hoe je kijkt, spreekt, lacht, wat je lekker vindt, wat je draagt, de boeken die je leest, de muziek die je luistert, de manier waarop je je uitdrukt en nog veel meer ‘gewone’ dingen.

Als je graag iets maakt, of het nou een schilderij is of een mooie taart, dan is het fijn als je daar helemaal jouw ei in kwijt kan. Dat jij het leuk vindt om te doen, dat je het op jouw manier kan doen en dat het eruit ziet zoals het jou voor ogen staat. Maar vooral, dat je het nog eens wilt doen! Om uitdrukking te geven aan nieuwe ideeën die alleen gaandeweg, al doende, ontstaan. Een manier van creëren, van scheppen, die het bijzondere van jouw ‘gewone’ kunnen en zijn spelenderwijs zichtbaar maakt.

de kracht van creativiteit

Ik weet niet anders dan dat ik dingen maak en schrijf. Het helpt mij om de wereld waarin ik leef beter te begrijpen en er mijn plek in te vinden. Als ik iets maak, geniet ik van het materiaal waarmee ik werk en de mogelijkheden die het biedt. Het liefste gebruik ik materiaal op een wijze waarvoor het meestal niet is bedacht of wordt gebruikt. Met deze manier van werken voel ik mij vrij en zie ik altijd nieuwe kansen. Dit geeft mij een groot geluksgevoel. Als ik schrijf, dwing ik mijzelf beter naar de wereld te kijken en na te denken. Dingen maken en schrijven helpt me te dromen, maar weerhoudt me van zweven. Het geeft me een concreet gevoel van plaats en van tijd.

Uit eigen ervaring ben ik mij intens bewust geworden van de vitaliserende kracht van creativiteit. In mijn omgeving zie ik veel voorbeelden van mensen die door persoonlijke omstandigheden, werk en / of leeftijd teveel ‘ballen in de lucht’ moeten houden en zo door gebrek aan tijd en energie ‘nergens’ meer aan toe komen. In dit type omstandigheden, zeker als het langere tijd aanhoudt, is het eenvoudig om ‘op te branden’. Van belang is dus dat je je energie op een of andere wijze kunt opladen. Voor mij lukt dat door met mijn handen dingen te blijven maken.

Creativiteit is een bron van levensenergie. En mijn ideaal is dat zoveel mogelijk mensen die energie levenslang kunnen laten stromen. Op een manier die van binnenuit komt, uit jouw ‘gewone’ doen en laten. Dit principe vormt de kern van mijn cursus- en coachingsaanbod.

wat anderen over mij zeggen