over mij

Ik weet niet anders dan dat ik dingen maak en schrijf. Het helpt mij om de wereld waarin ik leef beter te begrijpen en er mijn plek in te vinden. Als ik iets maak, geniet ik van het materiaal waarmee ik werk en de mogelijkheden die het biedt. Het liefste gebruik ik materiaal op een wijze waarvoor het meestal niet is bedacht of wordt gebruikt. Met deze manier van werken voel ik mij vrij en zie ik altijd nieuwe kansen. Dit geeft mij een groot geluksgevoel. Als ik schrijf, dwing ik mijzelf beter naar de wereld te kijken en na te denken. Dingen maken en schrijven helpt me te dromen, maar weerhoudt me van zweven. Het geeft me een concreet gevoel van plaats en van tijd.

Als graficus heb ik me toegelegd op het handboekbinden. Om zo mijn eigen prenten zo op een fraaie manier in de vorm van een boek, doos of cassette te kunnen presenteren. Maar wat voor prenten kan, is natuurlijk ook mogelijk voor tekeningen, foto’s, verhalen, gedichten of recepten. Precies op maat en passend bij de inhoud en gebruiksfunctie. Tot twee jaar geleden, gaf ik alle cursussen ter plekke. Voor kleine groepjes. In 2015 koos ik er voor om alles om te zetten in een online aanbod.  Meer dan menigeen voor mogelijk hield, blijken kennis en vaardigheden van een oud ambacht als handboekbinden op digitale wijze overdraagbaar te zijn. Het beste van twee werelden komt zo in mijn programma samen en ten goede aan een ieder die hierin interesse heeft. Als jij die hebt, nodig ik je van harte uit om te kijken of je in mijn programma iets van je gading aantreft.

Heb je interesse in een individueel traject? Kijk dan op de pagina ‘werken met mij‘ bij coaching en intervisie. Twee individuele trajecten gericht op idee-ontwikkeling en begeleiding bij creatieve processen.

wat anderen over mij zeggen

in de krant

(klik voor een vergroting)

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor mijn Boekbindpost.

Voor liefhebbers van boekkunst, handboekbinden en papier. Je blijft op de hoogte van het cursusaanbod en ontvangt als eerste de beste aanbiedingen.