boekentips collage

Niet iedereen die ronddwaalt is de weg kwijt.

J.R.R.Tolkien

Onderstaande boekentips zijn bedoeld als inspiratie en verdieping. Boeken die meer historische achtergrond geven, boeken die je voorbeelden laten zien van werk door kunstenaars of boeken die je helpen om zelf aan de slag te gaan werk nog meer eigenheid te geven.  Als je op het plaatje klikt, word je doorverwezen naar bol.com Als je besluit het boek te bestellen, ontvang ik daarover een kleine commissie. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt. Dit helpt mij om te blijven helpen en mijn werk te kunnen doen.

COLLAGE TECHNIQUES, GERALD BROMMER

Dit boek is geschreven door kunstenaar en docent Gerald Brommer. Het boek komt het collagewerk van ongeveer tachtig kunstenaars aan de orde. In het rijk geïllustreerde boek worden verschillende technieken / manieren van werken met uiteenlopende materialen besproken en stapsgewijs voorgedaan. Brommer legt daarbij helder uit hoe beeldelementen (zoals lijn, vorm, kleur) en ontwerpprincipes  (zoals balans, beweging, ritme, contrast) in collage worden toegepast. Hij laat daarvan uit verschillende genres, zoals landschap, stilleven, de menselijke figuur, abstract werk, voorbeelden zien. Mocht je interesse hebben: klik op de afbeelding voor meer informatie en/of bestellen.

COLLAGE BY WOMEN, REBEKKA ELIZEGI

Rebeka Elizegi is een Spaanse collagekunstenaar en grafisch vormgever. Haar collages variëren van klein tot groot formaat. Zij maakt ze opde klassieke manier door middel van plakken en knippen, en maakt gebruik van verschillende materialen. De vrouwelijke figuur neemt een belangrijke plek in haar werk in.

FORM AND MEANING IN AVANT-GARDE COLLAGE AND MONTAGE, MAGDA DRAGU

Voor ieder die geinteresseerd is in de artistieke en politieke betekenis van collage en montage in verschillende media. Het onderzoek van Magda Dragu richt zich speciaal op de overgang van collage op fotomontage door  avant-gardekunstenaars uit de eerste helft van de 20e eeuw.

PAINTED BOTANICAL COLLAGE, TRACEY ENGLISH

Een praktisch en vrolijk vormgegeven boek om zelf de leukste collages te maken. Met duidelijke uitleg. Tracey English is een illustrator and ontwerper uit Londen. Zij houdt ervan om collages te maken met handgeschilderd papier. Zij laat zich vooral inspireren door natuur en patronen. Wil je meer zien van haar werk? KLIK HIER.