boeken in beeld – Corina van Ackooy

Laat je inspireren door Corina.

Uiteindelijk ben ik dan toch consequent met de online lessen begonnen en wat zijn die filmpjes leuk, chapeau!

Corina van Ackooy, mei 2017

Zo’n 20 jaar geleden ben ik begonnen met een cursus boekbinden en daarna is mijn interesse voor papier en binding, en vooral de Japanse binding, blijven bestaan. Nu jaren later, en nog steeds nieuwsgierig, ga je zoeken op het internet. En daar vind je de site www.degoedemoet.nl.

Ergens in het land van Maas en Waal in een klein dorpje, Dreumel geheten, staat een huis met atelier waar Inge van den Thillart haar werkplek heeft. Zij geeft les in kleine groepen, haar lessen zijn uitgekristalliseerd in een opbouwend stappenplan. Iedere stap is belangrijk en wordt door haar driedimensionaal benaderd. Alles aan deze (Japanse) binding, zichtbaar of in de uiteindelijke vorm niet zichtbaar, is bepalend voor het eindresultaat. Zij begeleidt dit met oog voor de individuele cursist en de groep, terwijl er ook momenten zijn, zoals tijdens de goedverzorgde lunch, om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Een workshop die ik niet graag had willen missen en zeker nog een keer hoop te doen met een ander thema.

Corina van Ackooy, september 2015

Wil je zelf ook eens aan de slag?

Gaan jouw handen jeuken bij het zien van al dit moois? Meld je dan aan voor mijn Boekbindpost.

Je ontvangt direct het gratis e-book starten met handboekbinden, blijft op de hoogte van het cursusaanbod en ontvangt als eerste de beste aanbiedingen.