cursussen

If I create from the heart, nearly everything works; if from the head, almost nothing.

Marc Chagall

Cursussen zijn erop gericht om:

    • je te inspireren en te leren om op basis van voorbeelden van kunstenaars zelf aan de slag te gaan
    • je kennis en inzicht te bieden in de kunsthistorische context van de thema’s en de voorbeelden
    • je te helpen in het onderzoeken en vinden van een eigen werkwijze en benadering
    • jouw creatieve vaardigheden te activeren
    • je te laten ontdekken dat de principes die je toepast bij het maken van je beeldende werk ook kunt gebruiken om je eigen leven (nog) mooier te kleuren en vorm te geven.

In de cursussen ga je aan de slag met verschillende media, technieken en materialen. Denk aan tekenen, schilderen, collage en mixed media en soms is er een uitstapje naar andere kunstvormen. De cursussen zijn vorm gegeven aan de hand van boeiende periodes uit de kunstgeschiedenis die klassieke thema’s zoals portret, stilleven, landschap en tijd op verrassende wijze belichten. De lessen en oefeningen helpen je om deze thema’s stapsgewijs naar je eigen dagelijkse werkelijkheid te vertalen, of liever: verbeelden.

De cursussen zijn zo opgezet dat wat je gaat maken echt uitdrukking geeft aan wie jij bent, dat het past of dat je het leert inpassen in jouw wellicht overvolle drukke leven.

CURSUSAANBOD

Het programma van Kunstelixer bevat acht cursussen. De cursussen staan 1 of 2x per jaar open voor inschrijving.  Informatie hierover vind je op deze website. Via de Atelierpost blijf je als eerste op de hoogte en ontvang je het beste aanbod.