boeken in beeld – Evelyn Blommenstijn

Laat je inspireren door Evelyn.

Tot nu toe heb ik heerlijk gewerkt aan de opdrachten met behulp van de online cursus. Ik vind het fijn om in eigen tempo te kunnen werken en op deze manier de vaardigheden en kneepjes van het boekbinden te leren. Het nadoen inspireert mij vaak om een werkwijze of opdracht net iets aan te passen afhankelijk van het materiaal dat ik tot mijn beschikking heb of gereedschap. Ook probeer ik regelmatig een opdracht om te zetten naar een opdracht voor de kinderen in mijn groep. Denk bijvoorbeeld aan het maken van zo’n Zine of zo’n vouwboekje. Daar heb ik veel plezier in. Voor mij zijn de drempels bij het maken van boeken, het werken met gereedschap waarmee ik nog weinig ervaring heb. Maar als het dan weer lukt geeft dat veel voldoening.

Op de foto’s zie je onder andere voorbeelden van een voorraadje kaften die ik maakte … weer van allemaal restmateriaal. Karton van achterkanten van een schrijfblok en patroonpapier uit mijn monsterblok. Gewoon genieten van de kleurencombinaties en zelf variaties bedenken. Met de mix-lijm (vind ik erg fijn werken) en na een nachtje drogen onder een stapel boeken, ziet het er super netjes uit. Wat een heerlijk werk!

Evelyn Blommenstijn, januari 2017

Wil je zelf ook eens aan de slag?

Gaan jouw handen jeuken bij het zien van al dit moois? Meld je dan aan voor mijn Boekbindpost.

Je ontvangt direct het gratis e-book starten met handboekbinden, blijft op de hoogte van het cursusaanbod en ontvangt als eerste de beste aanbiedingen.