boeken in beeld – Eve van Ballegooijen

Laat je inspireren door Eve.

Hoi Inge,
even een berichtje van mij: wat een heerlijke cursus! Ik kan nu af en toe wat doen wanneer ik tijd heb, heb al een paar dingen gemaakt, andere dingen komen nog wel.
Het is heel fijn dat je alles nog eens rustig kunt stil zetten en op je gemak mee kijken en meedoen.

Eve van Ballegooijen, mei 2016

Op zoek naar een manier om mijn oude, veelgebruikte en dierbare maar versleten boeken te kunnen maken, kwam ik bij Inge terecht. Ik heb me ingeschreven voor de “drie daagse basiscursus” waarin ik verschillende technieken heb geoefend. Ik vond het zo fijn om in haar atelier te werken, dat ik ook nog een dag “Japanse binding” heb gevolgd.

Ik had geen enkele ervaring met het boekbinden maar ben nu in staat om er zelf thuis mee aan te slag te gaan.
Mijn versleten boeken heb ik netjes kunnen repareren: je krijgt een goed inzicht van verschillende soorten boekbindingen en hoe je dat het beste kunt aanpakken.
Daarnaast heb ik al iemand een groot plezier kunnen doen, door een mooi persoonlijk en eigengemaakt boek cadeau te doen.

Inge draagt haar ambacht duidelijk over: ze is deskundig en geeft in alle rust aanwijzingen. Daarnaast krijg je een handleiding waar alles puntsgewijs nog eens na te lezen is.

Het geheel is heel goed verzorgd, op alle fronten: alleen al het mooie kaftpapier kiezen is een feestje! In haar atelier werken, in een klein groepje, is geweldig: het is een grote, mooie, lichte, en rustige ruimte waar verschillende werktafels staan. Het materiaal waar je mee werkt, is degelijk en ruim voorhanden: alles is geordend en staat netjes voor je klaar. Dat zorgt ervoor dat je in alle rust kunt werken.

Na een dag bij Inge gewerkt te hebben, kwam ik telkens uitgerust en voldaan thuis: uiteindelijk met een paar prachtige, zelfgemaakte boeken maar ook met voldoende ervaring en aanwijzingen waarmee ik thuis aan de slag kan. Haar enthousiasme voor het vak boekbinden is aanstekelijk.

Eve van Ballegooijen, 9 september 2015.

Wil je zelf ook eens aan de slag?

Gaan jouw handen jeuken bij het zien van al dit moois? Meld je dan aan voor mijn Boekbindpost.

Je ontvangt direct het gratis e-book starten met handboekbinden, blijft op de hoogte van het cursusaanbod en ontvangt als eerste de beste aanbiedingen.