boeken in beeld – Anneke Savert

Laat je inspireren door Anneke.

Bij de foto’s: een tekenboekje, gemaakt voor de verjaardag van mijn moeder.

Vanuit mijn achtergrond als beeldend kunstenaar met een interesse voor geschiedenis, maakte ik al sinds mijn afstuderen aan de Arnhemse kunstacademie kunstenaarsboeken. Technisch ontbrak mij echter de benodigde basiskennis.

Ik wilde mijn techniek verbreden en verdiepen en volgens traditionele wijze leren boekbinden, zodat ik de kunstenaarsuitgaven beter zou kunnen uitvoeren.

Op zoek naar een creatieve docent boekbinden die open zou staan voor een niet alledaagse omgang met de techniek, kwam ik via vrienden terecht bij Inge van den Thillart. In een korte, intensieve en persoonlijke cursus van 3 dagen leerden wij als cursisten de basisbeginselen van het boekbinden. Er was veel ruimte om onderling informatie en ervaringen uit te wisselen. Heel verrassend hoeveel informatie en techniek we in deze korte tijd konden leren. Door de kleine groep en de persoonlijke benadering van Inge was het mogelijk om de stof van de cursus te combineren met eigen werk. De zelfgebakken cakes elke week waren heerlijk en de moeite van het reizen waard!

Anneke Savert, Arnhem 2015

Wil je zelf ook eens aan de slag?

Gaan jouw handen jeuken bij het zien van al dit moois? Meld je dan aan voor mijn Boekbindpost.

Je ontvangt direct het gratis e-book starten met handboekbinden, blijft op de hoogte van het cursusaanbod en ontvangt als eerste de beste aanbiedingen.