workshop boekbindidee

De workshop in groepsverband wordt enkele malen per jaar aangeboden. Heb je hiervoor interesse, meld je dan hiernaast aan voor de verzendlijst Boekbindidee . Zo blijf je eenvoudig op de hoogte.

De individuele workshop is op elk moment te boeken. Deze vindt plaats in het atelier. Datum en tijdstip gaan in onderling overleg.

BOEKBINDIDEE
wat je vooraf al wilt weten

EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK!

Heb je foto’s, tekeningen, recepten, verhalen, aantekeningen of andere papieren liggen die je dierbaar zijn? Zo dierbaar dat je ze graag wilt inbinden? Zodat deze waardevolle persoonlijke zaken bijeen blijven? Voor jezelf, om door te geven aan je kinderen of als cadeau?

MAAR: heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen? Met de ordening, met de vorm, met het materiaal? Wat zou kunnen, en wat niet?

Daarvoor heb ik nu een wel heel praktische oplossing: een workshop Boekbindidee.

Om je op gang te helpen bij een goede ideevorming en voorbereiding op het inbinden van jouw mooie spullen.

De workshop bestaat uit vier onderdelen:

  • Bespreking van vijf favoriete vormen van inbinden. Leporello, Japanse binding, Koptische binding, langsteekbinding, binden van losse vellen met gekartonneerde kaft. Deze vormen zijn favoriet, omdat: ze er leuk uitzien, je er geen ervaring voor hoeft te hebben, je ze thuis kan maken, zonder dat je er grote of dure apparatuur voor nodig hebt. Voor elk van deze vijf vormen van inbinden, bespreek ik de belangrijkste kenmerken en leg ik uit waar je rekening mee moet houden in het maakproces.

  • Tips voor selectie en ordenen van je materiaal.

  • Praktische zaken rondom papier, lijm, garen en klein gereedschap. Dingen die je bij het inbinden nodig hebt of handig om vooraf weet van te hebben. En natuurlijk neem ik daarvoor materiaal mee, of doe ik dingen voor, zodat je kunt zien waarover het gaat.

  • Beantwoording van vragen van deelnemers op basis van voornoemde onderwerpen en materiaal dat door deelnemers is meegebracht.

Dit is wat het je oplevert:

  • een inspirerende middag

  • een helder boekbindidee

  • een persoonlijk advies

  • een praktische handout van deze workshop

  • een – uiteraard vrijblijvend – speciaal aanbod voor een van mijn online cursussen voor de besproken bindingen waarmee je jouw boekbindidee kunt uitvoeren