Binden & Banden

boeken maken die je leven verrijken

In het maken van een boek schuilt een wereld aan mogelijkheden om je creativiteit te ontplooien en te laten stromen.

Binden & Banden is een ONLINE cursusprogramma boekbindkunst voor beginners en gevorderden. Voor ieder die zelf zijn eigen mooie boek wil leren binden of maken.  Of  de vaardigheden die daarvoor nodig zijn op eenvoudige wijze wil kunnen onderhouden.  In de cursussen zijn ambacht, spelen en verbeelding uitgangspunt. Het maken van een eigen boek is een ideale manier om je eigen foto’s, tekeningen, prenten, gedichten, verhalen of recepten op fraaie wijze bij elkaar te houden.

BASISCURSUS LUSTRUMEDITIE

gaat 1 februari 2021 van start / de cursus duurt 12 weken

De basiscursus biedt een brede degelijke basis als je wilt leren hoe je jouw eigen mooie boek kunt binden op een wijze die helemaal past bij wat jij wilt laten zien en vertellen. Een basis waarin je de fijne kneepjes van het vak leert en waarop je zonder moeite zelfstandig zelf voort kunt bouwen.

De basiscursus is de meest uitgebreide cursus van het atelier. Het bevat alle afzonderlijke cursussen uit het cursusprogramma. En nog veel meer!  Uitgebreider dan in vorige edities wordt aandacht besteed aan het ontdekken en ontwikkelen van je eigen stijl. Het helpt je om je boeken zo te binden dat het past bij de inhoud en de gebruikswijze. En het helpt je om boeken te maken met een unieke, persoonlijke uitstraling. En wat in vorige edities niet was begrepen, zit er nu wel in: boekherstel. Je leert hoe je deze weer in oude staat kunt herstellen. Zoals ze ooit waren of daarop lijkend. Of helemaal naar eigen smaak in een nieuw modern jasje te steken. En voor alles wat je leert, is er nu ook de bibliotheek van juffrouw Leeslint. Je vindt hierin op allerlei terrein de informatie die je nodig hebt om je boeken er nog mooier afgewerkt en persoonlijker uit te laten zien.

Meer weten over de opzet en aanmelding? KLIK HIER.

Ben je op zoek naar een specifieke manier van binden of aanpak, zijn er kortere cursussen in het programma opgenomen. Deze cursussen zijn ook geschikt als je eenmalig een mooi boek wilt binden en dat nog niet eerder hebt gedaan. Mis je iets dat je graag wilt leren, laat het me s.v.p. weten.

Wil je meer weten over een van onderstaande cursussen? Klik dan op de button. Je komt zo op een nieuwe pagina met uitgebreide informatie en foto’s.